İdari
Akademik
Ücretler-Burslar

Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı

Tıbbi laboratuar programının amacı, başlıca klinik biyokimya, mikrobiyoloji, moleküler biyoloji laboratuarlarında rutin hizmet verecek ve araştırma çalışmalarına katılarak bu çalışmalarda kullanılan her türlü teknikleri bizzat yürütebilecek teknik elemanlar yetiştirmektir.

Armasötik endüstride, özel ana bilim dalı laboratuarlarında, üniversite ve enstitü araştırma laboratuarlarında ve tıbbi laboratuar malzemesi üreten ya da pazarlayan şirketlerde gereksinim duyulan nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak programın ana hedefidir.

Yıl içi teorik derslere ek olarak el becerisini geliştirme ve teorik bilgilerini uygulamaya aktarma amaçlı olarak öğrencilerin hastanelerin mikrobiyoloji departmanında 4 hafta, biyokimya departmanında 4 hafta yaz uygulamaları yapmaları gerekmektedir.