İdari
Akademik
Ücretler-Burslar
    İstanbul Bilim Üniversitesi, 5 kişilik tam burslu kontenjanıyla, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümündeki öğrencilerine proaktif, kişiye özel eğitim imkanı sağlıyor. Grup Florence Nightingale Hastaneleri’nin çeyrek asrı aşan tecrübesini ve bilgi birikimini deneyimli akademik kadrosu ile öğrencilerine aktaran İstanbul Bilim Üniversitesi, mezuniyet sonrası için de öğrencilerine kariyer yönlendirmesi yapıyor. İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği’ni bu alandaki çağdaş eğitim altyapısıyla donanmış olarak bitiren öğrenciler, Grup Florence Nightingale Hastaneleri’nde öncelikli işe alınma ve kariyerlerinde ilerleme şansını elde ediyorlar.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programının amacı, sağlık kurumlarında insan kaynakları, hizmet yönetimi, finansal yönetim, muhasebe, sağlık hukuku ve sağlık hizmetlerinde kalite konusunda bilgili elemanlar yetiştirmektir.

Öğrencilerimize verilen bu bilgilerin dışında yönetim bilimi, işletme hukuku, sağlık yönetiminde kantitatif yöntemler, ekonomi, sosyal politika, sağlık politikası, pazarlama, örgütsel davranış gibi dersler de bulunmaktadır.

Büyük ve küçük ölçekli sağlık kurumlarında gerekli olan eleman açığının kapatılmasına yardımcı olmak programın ana hedefidir.

Öğrencilerin dersler ve yıl içi uygulamalarına ek olarak, hastanelerin çeşitli birimlerde yönetim, insan kaynakları, iletişim, kalite ve muhasebe konularında 8 haftalık yaz uygulamaları yapmaları gerekmektedir.