İdari
Akademik
Ücretler-Burslar

İlk ve Acil Yardım Programı

Acil Bakım Teknikerliği programının amacı, acil durumlarda hastaya gerekli müdahaleyi yapabilecek düzeyde eleman yetiştirmektir. Öğrencilerimize acil durumlarda acil aracının malzeme ve aletlerinin bakımı ve kullanımı, tedavi, kardiyak monitörizasyon, defibrilasyon ve entübasyon dahil olmak üzere hava yolu açmak gibi yaşamı kurtaracak yöntemler öğretilmekte ve bunların uygulaması yaptırılarak bilgi ve beceri kazandırılmaktadır. Öğrencilerimizden beklenen nitelik bildiğini uygulayabilmesidir.

Sağlık sektöründe paramedik ihtiyacını karşılamak, bilgili, donanımlı, etik bir şekilde hastaya gerekli müdahaleyi yapıp hayata kavuşturarak can kurtaracak teknikerler yetiştirmek programın ana hedefidir. Derslere ve yıl içinde yapılan uygulamalara ek olarak 8 hafta yaz uygulamaları yapmaları gerekmektedir.