İdari
Akademik
Ücretler-Burslar

SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Hızla büyüyen sağlık sektöründe Sağlık Kurumlarının ihtiyaç duyduğu profesyonel sağlık yöneticilerini Demiroğlu Bilim Üniversitesi kalitesi Grup Florence Nightingale Hastanelerinin 30 yıllık tecrübe ve birikimi ile yetiştiriyoruz.

Güçlü, deneyimli, alanında uzman Akademisyenlerimizin 15-20 kişilik özel sınıflarda birebir eğitim verdiği Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerimiz, Derslerinin tamamını Sağlık Yönetimi Bölümü için özel olarak hazırlanan Özel İstanbul Florence Nightingale Hastanesindeki Sağlık Yönetimi Bölümü Dersliklerinde almaktadır.

Özel İstanbul Florence Nightingale Hastanesi içindeki bu Dersliklerde yapılan bu dersler ile uygulamanın merkezinde eğitim alan Öğrencilerimiz, Group Florence Nightingale Hastaneleri Yöneticilerinin birikim ve deneyiminden yararlanma fırsatı elde ederek, Kardiyoloji, Organ Nakli, Spina Bfida Merkezleri gibi özellikli alanlardaki merkezleri gözleme şansıda buluyor.

Son teknoloji ve yeniliklerin merkezi Group Florence Nightingale Hastanelerinde staj ve uygulama imkanı olan öğrencilerimiz, Mezuniyet sonrası Group Florence Nightingale Hastanelerinde öncelikli olarak iş imkanıda bulmaktadır.

Sağlık yönetimi, tıp, hemşirelik, eczacılık, iletişim, istihdam, işletme yönetimi, iktisat, kamu yönetimi gibi pek çok alanla ilişkili. Üniversitemizde, multidisipliner bir anlayışla eğitim alan sağlık yöneticisi adayları, sağlık kurumlarının idari, mali ve teknik hizmetlerinin planlanması ve etkin bir şekilde yürütülmesi, personelin verimli bir şekilde çalıştırılması, gereken araç ve gereçlerin temin edilmesi, tıbbi ve idari istatistiklerin tutulması, genel ve tıbbi arşiv hizmetleri ve bilgi sistemlerinin yürütülmesi gibi sorumlulukları yerine getirebilecek durumda mezun olur. Ayrıca, yöneticilik dışında sağlık yönetimine ilişkin politikalar geliştirilmesi, planlar yapılması gibi çalışmalarda da görev alabilirler.

Bu bölümü bitirenler, Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı’nda, kamu hastanelerinde, Devlet ve Vakıf Üniversitelerinin Araştırma ve Uygulama Hastanelerinde, Özel Hastanelerde, Rehabilitasyon Merkezlerinde, SGK gibi kuruluşların Sağlık Sigortası ile ilgili birimlerinde, Özel Sigorta Şirketlerinde, İlaç ve Tıbbi Cihaz üreten endüstri kuruluşlarında, Sağlık Araştırma Merkezlerinde "Sağlık Yönetcisi" olarak çalışabilirler.