İdari
Akademik
Ücretler-Burslar

Ebelik Bölümü Yüksek Lisans Programı

Ebelik bölümü yüksek lisans programını insan sağlığını doğum öncesinden içine alan, temelde annenin ve çocuğun, genelde ailenin ve toplumun sağlığını korumayı amaçlayan ebelik mesleğinde uzmanlaşmak ve donanım kazanmak ve isterseniz akademik kariyerde daha da ilerleyerek doktora eğitimine devam etmek için tercih etmelisiniz
Üniversitemiz sağlık temelli eğitim veren tek ve ilk üniversitedir. Üniversitemizde konusunda uzman olan tecrübeli ve donanımlı öğretim elemanlarımız bulunmaktadır. Öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmeleri için bütün olanaklar sunulmaktadır.
Ebelik bölümünde yüksek lisans eğitimi ülkemizde çok az sayıda üniversitede yapılmaktadır üniversitemiz ebelik mezunlarına böyle bir programı açmakla bu alanda uzmanlaşmanız için fırsat yaratmıştır.
Ebeler; sağlığın yükseltilmesi ile ilgili her yerde, gebelik ve doğum deneyimini paylaşan kadınların olduğu yerlerde, bakım merkezlerinde, davranış bilimleri laboratuarlarında, konu ile ilgili kliniklerde, biyoloji bilim laboratuarlarında, ayaktan ebelik hizmeti veren yerlerde, ebelik hizmetlerinin ziyaretle sunulduğu yerlerde, ebelik uygulamaları ile ilgili her tarama programında, yenidoğan ünitelerinde, kadın sağlığı ile ilgili medikal, cerrahi ve psikiatri alanlarında, yüksek riskli gebelik alanlarında ve halk sağlığı alanında çalışabilirler. Bu alanlarda uzman bir profesyonel olarak çalışarak mesleki doyumunuzu arttırabilmek ,farkındalık yaratabilmek ve günümüz rekabet koşullarını yakalayabilmek için lisans üstü eğitim gereklidir.