BASINDA ÜNİVERSİTEMİZ

Basında Üniversitemiz Hakkında Çıkan Tüm Haberler

Kişiye Özel Tıp Stajı

İstanbul Bilim Üniversitesi "Üniversite Hastanesi" ünvanını alan Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi ile Tıp Fakültesi 3,4, ve 5'inci sınıf öğrencileri için hasta başı ve staj eğitimini yeniden yapılandırdı. Yeni sistemle 'kişiye özel tıp eğitimi' veriliyor.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın (YÖK) genel kurulu kararıyla Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi, tüm branşlarda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı olarak "Üniversite Hastanesi" niteliği kazandı. Florence Nightingale'in 25 yıllık deneyimiyle 2006 yılında kurulan İstanbul Bilim Üniversitesi, bu kararla, tıp fakültesinin 3,4, ve 5'inci sınıf öğrencileri için hasta başı ve staj eğitimini yeniden yapılandırdı. Buna göre, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde, hastane, 4'üncü sınıf staj gruplarında 4 öğrenciye, 5'inci sınıf staj gruplarında ise sadece 6 öğrenciye Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde kişiye özel staj olanağı sağlayabilecek.

Tıp Doktorluğu Bir Hayat Tarzı

İstanbul Bilim Üniversitesi'nin Rektörü Pruof.Dr. Çavlan ÇİFTÇİ, sistemle ile ilgili "Yıllardır hedefimizde olan sistemi nihayet gerçekleştirebilme imkanımız oldu.Üniversite olarak; uygulayarak öğrenilen eğitimin gücüne inanıyoruz" dedi.Bir Kez daha üniversiteye gidecek olsa yine tıp fakültesini seçeceğini söyleyen ÇİFTÇİ "Bu mesleği özel kılan hayat tarzımız haline gelmesi. Güven, tevazu ve saygı 'tıp doktoru' ünvanını oluşturur.Etik kelime kavramını söylemden çok yaşam tarzına dönüştüren bu meslekten öğrenciler korkmamalı; sadece göğüslemeli" dedi.
Bilimsel yayında birinci
Vakıf üniversitelerinin yüksek lisans öğrenci sayıları ile YÖK'ün 2010'da açıkladığı bilimsel yayınlar rakamları sonucuna göre, İstanbul Bilim Üniversitesi yüksek lisans öğrenci sayısı başına düşen 1.51 ile birinci.
TUS'TA BAŞARI YÜZDE 70
Tıp doktoru, psikolog, hemşire, ebe, diyetisyen, fizyoterapist, sağlık kurumları yöneticisi ve sağlık teknikeri yetiştiren İstanbul Bilim Üniversitesi'nde, öğretim üyesi başına bir öğrenci düşüyor. 2463 öğrencisi bulunan üniversitenin öğrenci başına düşen yatak sayısı 7,25. Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) başarısı ise % 70 ideal tıp eğitiminde, tıp fakültesi hastanelerinde önerilen öğrenci/yatak sayısı 3 iken İstanbul Bilim Üniversitesi, Florence Nightingale Hastanesi işbirliği ile öğrenci başına düşen yatak sayısını 7,25'e kadar çıkarmayı başarmış durumda.
KARŞILIKSIZ BURS İMKANI
Üniversitede, ÖSYM tarafından burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs karşılıksız olarak veriliyor. ÖSYM kontenjanları haricinde üniversitenin kurucu vakfı olan Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından da öğrencilere burs imkanı sağlanıyor ve tıp fakültesine yerleşecek öğrenciler, yerleşme puan türünde (MF-3) ilk 30002e girmesi ve birinci sırada fakülteyi seçmesi halinde de ilk altı kişiye 1000 TL destek bursu veriliyor.